Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нестле БългарияАД

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нестле БългарияАД
Коментари Харесай

КЗК разреши на Нестле да стане дистрибутор на добавките Solgar в България

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на " Нестле България " АД да придобие дистрибутора на хранителни добавки " Исо - Плюс БГ " ЕООД. Това излиза наяве от решение на регулатора.

Фирма " Исо - Плюс БГ " е учредена през септември 2012 година като филиал на най-успешната гръцка компания в областта на питателните добавки " Исо Плюс ".

Българското отделение на " Исо Плюс " се занимава с дистрибуция на едро на витамини, минерали, билки и хранителни добавки, в това число продуктите с марката Solgar на групата Нестле.

Основна цел на плануваната централизация е " Нестле България " да поеме разпространяването на продуктите " Solgar " в Гърция, Румъния и България, както и да придобие съответните дистрибуторски предприятия от групата ИСОПЛЮС. Според уведомителя, договорката ще увеличи успеваемостта на пазара (чрез усъвършенстване на разноските, икономии от мащаба, въвеждане на нови артикули или възстановяване на качеството на продуктите), ще способства за техническия и икономическия напредък, ще докара до по-добро облекчаване на ползите на потребителите и така нататък На последващо място се твърди, че договорката ще докара до унищожаване на двойната маргинализация, по-добри услуги и по-интензивна конкуренция. 

" Нестле " желае да придобие дистрибутора на добавките Solgar в България

Компанията е българският филиал на най-успешната гръцка компания в областта на питателните добавки

Припомняме, че Nestlé Health Science закупи по-голямата част от марките на The Bountiful Company, измежду които Solgar, Nature " s Bounty, Osteo Bi-Flex и други.

Сумата от общите обороти на двете сдружения, осъществени за последната завършила финансова година (2021 г.) на територията на България, от нормална активност на участниците в концентрацията, е в размер на 296.033 млн. лв., включително: Nestlé - 293 млн. лева; " Исо - Плюс БГ " - 3.033 млн. лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР