Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално е уведомила компанията

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално е уведомила компанията
Коментари Харесай

Разрешиха продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България за 350 милиона евро

 Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) публично е уведомила компанията " Еврохолд “ за решението си да ѝ позволи да придобие дъщерните сдружения на ЧЕЗ в България, оповестиха от сдружението, представени от БГНЕС.

От там изясняват, че разрешението за придобиване е посредством особено основаната Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% благосъстоятелност на Еврохолд.

Припомняме, че антимонополната комисия спря договорката предходната година с претекст, че над 77% от приходите на " Еврохолд “ са от застрахователни услуги, което би му дало преимущество при търговията на ток на свободния пазар.

Чешката компания се пробва да продаде българските си активи от няколко години, като първият претендент за тях беше сдружението " Инерком “ на Гинка Върбакова. Сделката провокира и политически скандал и не доближи последна фаза.

Сделката е за 350 милиона евро, като действително " Еврохолд " ще придобие 63 % от мрежовия оператор в Западна България и още толкоз на снабдителя с ток в този район плюс два ВЕИ плана и сдружение за осведомителни технологии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР