Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да проверява произхода

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да проверява произхода
Коментари Харесай

Антимонополната комисия съобщи какво няма да проверява в сделката с ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да ревизира произхода на парите, с които " Инерком България " възнамерява да купи българския бизнес на чешката енергийна група ЧЕЗ. Тя няма да прави оценка и дали договорът, подписан сред двете компании, може да бъде разгласен за незабележим, тъй като опонира на закона или е измамлив.

Това се прецизира в известие на антимонополната комисия, откакто през вчерашния ден сдружението покупател изиска инспекция дали договорката нарушава конкуренцията.

" Не е в пълномощията на Комисия за защита на конкуренцията да изследва произхода на финансови средства, с които се планува финансирането на нотифицираната интервенция. Също по този начин, отвън пълномощията на Комисията е да прави оценка за нищожността или унищожаемостта на контракти по смисъла на член 26 и член 27 от Закона за отговорностите и договорите ", се споделя в известието.

Комисията ще ревизира дали след прекосяването на контрола върху продаваните компании към " Инерком " ще се промени структурата на пазара.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР