Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допусна предварително изпълнение на

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допусна предварително изпълнение на
Коментари Харесай

Антимонополната комисия разреши да започне строителството на пътя Ботевград - Мездра

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи авансово осъществяване на публичната поръчка за строителството на част от скоростния път сред Ботевград и Мездра, заяви " 24 часа ".

В антимонополния регулатор е разисквана жалбата на отстранената от присъединяване в процедурата " Трейс Груп Холд ".

От текста на определението на Комисия за защита на конкуренцията се схваща, че тя е приела причините на пътната организация за това, че дейностите по обжалваната социална поръчка са от извънредно значение за всички жители в България, а планът е огромен и съставлява транспортна връзка с национално и интернационално значение като обслужва общоевропейски транспортен кулоар. Именно по тази причина е позволено строителството да стартира без жалбата на " Трейс " да е разисквана всъщност.

След решението на Комисия за защита на конкуренцията е допустимо сключването на контракт за планиране и строителство с спечелилия - обединяване " МБ Лот 2 – 2019 " с оферта от 222.4 млн. лева Компаниите, които вземат участие в него, са " Европейски пътища " (новото име на " Пътища Пловдив " ), " Водно строителство – Благоевград " и словашката " Вахостав – Семеен кодекс ".

Обединението ще строи така наречен лот 2 - 13-километров сектор с по-сложен терен, в сравнение с останалите 19 км (лот 1). Предвижда се пътят Ботевград - Мездра да е с две платна с по две ленти за придвижване в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от актуалното, защото сега има по една лента за придвижване в посока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР