Комисията за защита на конкуренцията глоби търговската верига Метро с

...
Комисията за защита на конкуренцията глоби търговската верига Метро с
Коментари Харесай

КЗК глоби Метро с почти 15 милиона лева

Комисията за защита на конкуренцията санкции комерсиалната верига " Метро " с съвсем 15 милиона лв. поради нелоялна конкуренция. До санкцията се стига след тъжба от страна на конкурентния " Лидл ".

Санкцията е поради " неразрешена сравнителна реклама и послания " от страна на " Метро ", които наподобяват рекламите за така наречен " тематични седмици " на съперника " Лидл ", предава Канал 3.

" Комисията приема, че употребяваните в рекламата сюжети и послания като „ Италианската /бирената/барбекю седмица свърши. Сега е азиатската/ чаената / веганската … “,

Не сменяй усета, смени магазина. При нас италианската/бирената/барбекю седмицата е през цялата година. Метро. Имаме го. “, посланията " Заповядай от 01 януари до 31 декември на бирена, италианска, азиатска, испанска, мексиканска, вегетарианска и каквато още седмица се сетиш. Метро. Имаме го “ и други сходни в целокупност съставляват неразрешена сравнителна реклама.

По този метод се дискредитират и опетняват репутацията и положителното име, ситуацията и дейностите на " Лидл България ЕООД енд КО “ КД и се основават предпоставки за добиване на нелоялно преимущество от известността на съперника и неговата процедура да организира " тематичните седмици “, свързани с предложение на артикули, присъщи за избрани обичайни кухни. Създава се опция за пренасочване по безсъвестен метод на потребителите от " Лидл България ЕООД енд КО “ КД към магазините на " Метро Кеш eнд Кери България “ ЕООД ", написа в решението си Комисия за защита на конкуренцията.

За осъщественото нарушаване Комисия за защита на конкуренцията постанова глоба в размер от 14 972 320 лева (2% от чистите доходи от продажби за 2017 г.) От " Метро " оспорват всички изказвания в настояването като неправилни и неоснователни, се споделя в мнението на компанията.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията може да бъде обжалвано пред Административния съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР