Комисията за защита на конкуренцията е одобрила с бързо решение

...
Комисията за защита на конкуренцията е одобрила с бързо решение
Коментари Харесай

„Клас Олио“ сменя собственика си

Комисията за защита на конкуренцията е одобрила с бързо решение договорката по придобиването на производителя на сурови и рафинирани масла „ Клас Олио “ от „ Меджик Флейм “. Последната създава и търгува с артикули, производни от преработката на слънчоглед. През 2018 година „ Меджик Флейм “ е имала 88 млн. лева доходи от съществена активност и разгласява 3,6 млн. лева чиста облага. Компанията е благосъстоятелност на Едуард Багдасарян и има личен капитал от 3 млн. лева, демонстрира информация в Търговския указател. Дружеството доставя продукцията си на територията на България, Англия, Америка, Австрия, Испания, Полша, Германия, Португалия, Холандия, Дания и Швеция.

„ Клас Олио “, която е благосъстоятелност на Мертгюн Йълдъз е имала 65 млн. лева доходи през 2017 година и облага от 27 хиляди лева. Към договорката за придобиване е включена и дъщерната компания „ Кабакум груп – внос износ “, която реализира интернационалната търговия на „ Клас Олио “.

„ Меджик Флейм “ има дял до 5% на пазара на натрошено слънчогледово семе, а „ Клас Олио “ – 10-20%, като то не е съществена суровина за производството, показва се още в разбора на Комисия за защита на конкуренцията. Комисията констатира, че има хоризонтално припокриване на активността на двете сдружения на пазара на екобрикети, на който делът им обаче е в границите на 5%. На съответните пазари, на които правят активност участниците в концентрацията, не са налице условия от административно-правен темперамент (лицензии и регистрации) и оперират голям брой интернационалните и локални съперници. С оглед на това Комисия за защита на конкуренцията смята, че бариерите за нахлуване са преодолими, допълват от Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР