Комисията за ревизия на Борисов е очевидно най-интересното място във

...
Комисията за ревизия на Борисов е очевидно най-интересното място във
Коментари Харесай

Оплитане на свински черва за напреднали

Комисията за проверка на Борисов е явно най-интересното място във краткотрайния парламент. И най-страшното. Може да прегледате какво се отприщва единствено от един проблем -. Потресаваща комбинация сред корупция, бизнес, власт, обръчи от компании, които най-после стигат до фондовите тържища и пенсионните фондове. Фразата " оплетени свински вътрешности " наподобява като елегантен наниз от добре измити вътрешности пред ставащото в комисията.
И тя, би трябвало да се признае, е извънредно незадоволителна - изключително на фона на прокуратура, която не обича разделянето на управляващите. Впрочем, таман случая " Илчовски " демонстрира още нещо: че не просто няма разделяне на управляващите, а няма разделяне на капиталите. Не мога да съм сигурен, в случай че казаното от Илчовски е правилно, кое изобщо какво е: бизнес ли е напомпването на кух оборот, инвестиция ли е заставянето на пенсионните фондове да купят акциите на този бизнес, власт ли е инструментът, който способства за това. Ще изпаднете в доста сериозна рецесия на дефинициите, в случай че опитате да употребявате одобрените термини. Но, в случай че всичко е по този начин, както е разказано, то най-малко най-накрая ви има в цялата скица - въпреки всичко вие сте част от пенсионните фондове и техните капитали, взели участие сте, може да сте удовлетворени. 
Видимо е, че комисията няма да може да свърши и напълно дребен % от работата си - разгърната е 10 години обратно, а за всеки от случаите ще са нужни година и повече, с цел да бъде доведени до дъно. Всъщност по всеки проблем би трябвало да се разкрива нова подкомисия и по този начин да се множат като хидра, до момента в който не стане ясно, че в случай че проверката фактически би трябвало да се свърши до дъно и също - да работи по отношение на всички последващи държавни управления - би трябвало да прерасне в напълно нова институция. От тези, с доста дълги абревиатури, които безмислено се създаваха през годините, само че ето, че най-накрая в действителност ни би трябвало. Да кажем: ГБРПКВВМДГН - Генерално бюро по следствие на Правителството, Корупцията и изобщо Всички Мизерии двайсет години обратно. Това в случай че се абстрахираме от концепцията, че цялото нещо е работа на прокуратурата, която се е абстрахирала от концепцията, че й е работа. 
В цялото нещо има и едно огромно безпокойство и огромно дежа ву. Да не стане след година-две проблема " Илчовски " да се помни като " Мишо Бирата ", " двете каки ", " оня запис ", " оня другия запис " и така нататък Дълга серия, за която идващият прокурор да споделя, че " ще рестартира прехода ", тъй като предходният не го е рестартирал както би трябвало. В смисъл, че е дръпнал шалтера на едни бизнеси и го е вдигнал на други, каквото по принцип би трябвало да вършат управляващите, с цел да предизвикват конкуренцията. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР