Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) връчи официално разрешението за

...
Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) връчи официално разрешението за
Коментари Харесай

Теленор България получи разрешително за ползване на 5G честотите

Комисията за контролиране на известията (КРС) връчи публично разрешението за прилагане на честотите в спектъра 3,6 GHz, които Теленор България завоюва в границите на провелия се на 6 април, т.г., търг, проведен от КРС за систематизиране на радиочестотния набор. Теленор взе честотната лента 3500–3600 MHz, която ще употребява за развиването на своята 5G мрежа за интервал от 20 години.

На свое съвещание, извършено на 11 май 2021г., КРС одобри решения за издаване на позволения за прилагане на радиочестотен набор в обсег 3.6 GHz. Разрешенията, издадени вследствие на извършения през месец април тази година търг с скрито наддаване за даване на радиочестотен набор в този обсег, са и с национално покритие, са за период от двадесет години.

С даването на спектъра се основават условия за нахлуване на нови технологии на българския пазар, с задоволителна еластичност за обезпечаване на сегашни и бъдещи безжични широколентови услуги. Услугите включват такива, основани на 5G мрежи и добра конкурентна среда, което е причина за даване на нови качествени услуги на потребителите.

" 5G ще предложи качествено друго преживяване за клиентите, бизнеса и държавните управления в близкото бъдеще. Tеленор беше първият телеком, който показва революционните благоприятни условия на 5G посредством видео диалог онлайн със свръхвисока скорост през 2019 година, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Теленор България. „ С придобиването на новата мобилна периодичност получаваме опцията да надградим нашата първокласна мрежа, отличена четири пъти с Best In Test документ, и да продължим да предоставяме услуги на извънредно високо равнище на нашите клиенти “, добави още Джейсън Кинг. През април, 2021, Теленор България разгласи старта на огромна осведомителна и обучителна акция за новата мобилна технология 5G. Кампанията цели да показа 5G на крайните консуматори в подробност и да отговори на всички значими въпроси, свързани с петото потомство клетъчна мрежа. На 10 юни Теленор България ще даде търговски старт на своята 5G мрежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР