Комисията за разрешаване на спорове на (СТО) отсъди повечето мита,

Комисията за разрешаване на спорове на (СТО) отсъди повечето мита, ...

СТО: Много от наказателните мита на САЩ срещу Китай нямат основание

Комисията за разрешаване на спорове на (СТО) отсъди повечето мита, наложени от САЩ върху стоки от Китай.
Комисията заяви, че американските мерки нарушават ключови принципи на международната търговия и условията, при които Вашингтон се присъединява към Световната търговска организация.
Говорител на китайското министерство на търговията приветства решението, наричайки го "обективно и справедливо". Той заяви, че Китай се надява САЩ да се съобразят изцяло с решението на СТО.

САЩ вдигат митата върху 30 китайски стоки САЩ вдигат митата върху 30 китайски стоки
Властите на Съединените щати решиха да въведат изключения от по-рано наложени мита за 300 долара върху повече от 30 артикула от списъка...
Говорителят на Министерството на търговията на САЩ Робърт Лайтхайзер разкритикува решението на комисията, като заяви, че Световната търговска организация е "напълно неадекватна за спиране на вредните технологични практики на Китай".
Той заяви, че на Съединените щати трябва да се позволи да се защитават от нелоялни търговски практики и че администрацията на президента Доналд Тръмп няма да позволи на Китай да използва Световната търговска организация за експлоатация на американски работници и компании.
Комисията взе решение, след като Китай подаде жалба срещу ограниченията за внос, наложени от САЩ.
Официален Вашингтон има право да обжалва решението в рамките на шестдесет дни.

Източник: actualno.com