Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Внесоха иск за конфискация на 158 000 лв. от Елена Йончева

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) е внесла иск в съда за конфискация на 158 000 лв. от евродепутата Елена Йончева.
Още по тематиката
Исковата молба е импортирана на 17 март в Софийския градски съд, а Йончева стана обект на инспекция от комисията, ръководена от Сотир Цацаров, откакто й беше повдигнато обвиняване за пране на пари при започване на 2019 година

В желае на КПКОНПИ се твърди, че парите са изтеглени от Елена Йончева на каса или от банкомат от КТБ сред 2012-2014 година

Според спецпрокуратарата, която повдигна обвиняването на евродепутатката, парите, за които е разследвана, са източени от КТБ посредством офшорка, записана на Британските Вирджински острови. Прокуратурата счита, че Йончева е направила обща компания с офшорното сдружение, което по-късно е внесла към 650 хиляди лева по сметки, ръководени от Йончева.

Още тогава евродепутатката изрично отхвърли виновност и разгласи, че обвиняването е политическа поръчка поради разкритията й и нейната работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР