Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито
Коментари Харесай

Комисията за незаконно имущество ремонтира сграда за 3 млн. лв. и се мести в нея

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) желае да ремонтира постройката - монумент на културата, на някогашния софийски нотариат на бул. " Патриарх Евтимий " 2 и да се реалокира в нея.
Намиращата се в централната част на София сграда е монумент на културата от " локално значение ". За недвижима културна полезност тя е оповестена през 1976 година
Има три надземни етажа и един под земята с издигната пристройка. Според документите не се знае по кое време са издигнати нито остарялата постройка, нито пристройката, няма данни и за организацията, която е изпълнила градежа.
Пределната стойност, на която би трябвало да бъде изпълнена инженеринговата поръчка – планиране, главен ремонт с консервационно-реставрационни работи и акомодация, е 2 950 000 лв. без Данък добавена стойност .
От КОНПИ сочат, че за поръчката не е обезпечено финансиране и в плана за контракт е планувана уговорка за отсрочено осъществяване.
От комисията споделиха, че планът за ремонта е утвърден от Министерството на културата и от института за недвижимо културно завещание. И планува единствено подсилване и реституция, като ще бъдат непокътнати фасадата и вътрешните детайли на постройката - монумент на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР