Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите разследва

...
Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите разследва
Коментари Харесай

САЩ ще разследват бившия държавен секретар Джон Кери

Комисията за контрол и отчетност на Камарата на представителите проверява активността на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери като специфичен представител на президента на Съединени американски щати по изменението на климата и неговите договаряния с китайските управляващи.

Това следва от писмо, изпратено до Джон Кери от ръководителя на упоменатата комисия Джеймс Комър. „ Комитетът проверява вашата роля в администрацията на Байдън и естеството на вашите договаряния с Китайската комунистическа партия “, се споделя в документа, публикуван на уеб страницата на комитета. Както изясни Комер, утвърждението на претендент за поста специфичен представител на президента на Съединени американски щати по изменението на климата не изисква утвърждение от Сената на Конгреса.

В същото време Кери на тази позиция е член на президентския кабинет, а също по този начин има пълномощия да подписва интернационалните съглашения от името на Съединени американски щати. Според Комер по време на работата на Конгреса от последното привикване (приключи на 3 януари 2023 г.) републиканците към този момент са поискали от Кери информация по отношение на поста му. " Към днешна дата Вие не сте дали отговор на нито едно от нашите претенции. Въпреки това продължавате да участвате в действия, които биха могли да подкопаят икономическото ни богатство, да заобиколят пълномощията на Конгреса и да застрашат външната политика под претекст за запазване на климата. Комитетът изисква документи и информация, с цел да разбере вашата роля и да обезпечи нужната бистрота по отношение на специфичния представител на Съединени американски щати по изменението на климата и неговите действия “, се споделя в писмото, представено в медии. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР