Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите разследва

...
Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите разследва
Коментари Харесай

Разследват бившия държавен секретар Джон Кери заради преговорите с Китай

Комисията за контрол и отчетност на Камарата на представителите проверява активността на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери като специфичен представител на президента на Съединени американски щати по изменението на климата и неговите договаряния с китайските управляващи.

„ Комитетът проверява вашата роля в администрацията на Байдън и естеството на вашите договаряния с Китайската комунистическа партия “, се споделя в писмо, публикувано на уеб страницата на комитета. Одобрението на претендент за поста специфичен представител на президента на Съединени американски щати по изменението на климата не изисква утвърждение от Сената на Конгреса.

В същото време Кери на тази позиция е член на президентския кабинет, а също по този начин има пълномощия да подписва интернационалните съглашения от името на Съединени американски щати. Според Комер по време на работата на Конгреса от последното привикване (приключи на 3 януари 2023 г.) републиканците към този момент са поискали от Кери информация по отношение на поста му. " Към днешна дата Вие не сте дали отговор на нито едно от нашите претенции. Въпреки това продължавате да участвате в действия, които биха могли да подкопаят икономическото ни богатство, да заобиколят пълномощията на Конгреса и да застрашат външната политика под претекст за запазване на климата. Комитетът изисква документи и информация, с цел да разбере вашата роля и да обезпечи нужната бистрота по отношение на специфичния представител на Съединени американски щати по изменението на климата и неговите действия “, се споделя в писмото, представено в медии. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР