Комисията за контрол над службите за сигурност отхвърли ветото на

...
Комисията за контрол над службите за сигурност отхвърли ветото на
Коментари Харесай

Комисията за контрол на спецслужбите отхвърли ветото за военното разузванане

Комисията за надзор над службите за сигурност отхвърли ветото на президента Румен Радев, наложено на Закона за военното разузнаване, съобщи БГНЕС.
Утрешното съвещание на Народното събрание ще стартира с ново разискване на Закона.
Припомняме, че преди месец Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Закона за военното разузнаване, откакто изрази противоречие с част от измененията в Закона.
Според тях се дава опция цивилно лице да оглави Служба „ Военна информация “ като опция на досегашното условие да е военнослужещ.
Според Радев това не подхожда на мястото, което заема службата като неразделна част от въоръжените сили на Република България, и ръководителят на службата следва да има нужната експертиза, изразяваща се в характерни знания и професионален опит, за обезпечаване осъществяването на главните й задания, свързани с информация, нужна за защитата на страната и за отбраната на националната сигурност от външни похищения, опасности и закани.
Създава се риск от нарушение на правилата на централизираното ръководство и надзор на разследващата активност и на политическия неутралитет.
Държавният глава показва мнение, че признатият закон внася несъгласуваност в уредбата по отношение на ръководство на системата за отбрана на националната сигурност и основава казус при навършване на пределна възраст за съответното военно звание да се продължава осъществяването на длъжността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР