Комисията за финансов надзор /КФН/ не знае колко точно са

...
Комисията за финансов надзор /КФН/ не знае колко точно са
Коментари Харесай

КФН не знае колко точно са застрахованите в Олимпик

Комисията за финансов контрол /КФН/ не знае какъв брой тъкмо са застрахованите в " Олимпик ". Това излиза наяве от писмени отговори на въпроси на " Хоризонт " от отрасловия заместник-председател Ралица Агайн. В отговора си Агайн акцентира, че според кипърското законодателство - договорите с " Олимпик " се приключват с назначението на краткотраен ликвидатор - т.е. на 18 август, а българският регулатор е подхванал дейности още от 10 май.

От 10 май насам няма нито един подписан контракт с " Олимпик ", твърди Ралица Агайн, която дава отговор за застрахователния бранш в Комисията за финансов контрол. В писмения си отговор до " Хоризонт " Агайн изяснява, че от тази дата до 10 август са протичали " процедури по обжалване по административен път ". Въпреки това още през май комисията е забранила сключването на нови контракти и подновяването на остарели по всички типове застраховки на " Олимпик ". За " Гражданската отговорност " е основана нужната организация посредством Гаранционния фонд. Именно с помощта на него се знае какъв брой тъкмо водачи имат полици по наложителната застраховка. За останалите обаче - комисията няма по какъв начин да знае, тъй като " Олимпик " е бил поднадзорен на кипърския регулатор
От Комисията за финансов контрол допълват, че " българските консуматори е добре да знаят и да имат поради, че доста от европейските страни изобщо нямат схеми за компенсиране при неплатежоспособност на осигурител, нито по „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите, нито по застраховки „ Живот “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР