Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) задължи свързваната с

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) задължи свързваната с
Коментари Харесай

Парното в Перник трябва да обезщети 5500 клиента заради влошено топлоподаване

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) задължи свързваната с енергийния предприемач Христо Ковачки " Топлофикация – Перник " да обезщети към 5500 клиенти поради това, че през декември 2020 година и януари 2021 година за повече от 48 часа те са били със спряно парно или влошено топлоподаване. Така сдружението е нарушило нормативно избраните индикатори за качеството на услугата и би трябвало да пресметна в този момент с какъв брой да понижи сметките на потребителите, поради проблемите с парното, реши КЕВР на свое съвещание в четвъртък.

Регулаторът се е сезирал след медийни изявления и постъпил сигнал на кмета на община Перник за влошено качество на топлоподаването. Проверката открила, че топлофикацията не е спазвала температурните графици и по тази причина в този момент би трябвало да върне част от платените суми за декември и януари от пострадалите клиенти. Това ще стане с прихващане от идната им сметка.

Неустойката би трябвало да бъде изчислена на база недоставената в съответната абонатна станция топлинна сила, за времето над 48 часа с влошени индикатори. Количеството на недоставената топлинна сила да се пресметна въз основа на действителното ползване в съответната абонатна станция за месец с аналогични метеорологични условия и режим на топлоподаване, дава инструкции КЕВР. Разпределението на недоставената в съответната абонатна станция топлинна сила за обособените парцели да е според Методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в здания - етажна благосъстоятелност, добавя се в решението на комисията.

Седмица откакто цената на компенсацията бъде отразена във фактурите на потребителите " Топлофикация - Перник " “ АД би трябвало да даде на КЕВР информация и доказателства за приложения метод и приспаднатите суми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР