Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ

...
Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

Закон за забраната на Tik Tok се подготвя в САЩ

Комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати възнамерява да гласоподава идващия месец законопроект, който да забрани известната китайска обществена мрежа TikTok в Америка.

Законопроектът, препоръчан от републиканеца Майкъл Маккол, ще разреши на Вашингтон законно да забрани потреблението на TikTok заради опасения за националната сигурност.

„ Загрижени сме, тъй като това приложение дава на китайското държавно управление достъп до нашите телефони “, сподели Маккол пред Bloomberg.

Тръмп се опита да блокира нови консуматори

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опита през 2020 година да блокира нови консуматори да изтеглят TikTok и да забрани парични транзакции, които биха блокирали потреблението на приложението в Съединени американски щати, оповестява Танюг, цитирайки Ройтерс.

През юни 2021 година администрацията на президента Джо Байдън публично се отхвърли от концепцията.

Tik Tok, който има повече от 100 милиона консуматори в Съединени американски щати, се пробва да убеди Вашингтон, че не събира персонални данни на жители, нито има достъп до тяхното наличие на телефона и че не може да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР