Комисията по външни отношения на Сената на Съединените щати одобри

...
Комисията по външни отношения на Сената на Съединените щати одобри
Коментари Харесай

Сенатска комисия в САЩ обвини Русия за геноцид в Украйна

Комисията по външни връзки на Сената на Съединените щати утвърди резолюция, признаваща съветските дейности в Украйна за геноцид.

Изявлението беше оповестено в сряда на уеб страницата на комисията.

" Тази резолюция осъжда геноцида против украинския народ, приканва държавното управление на Съединени американски щати да работи с нашите съдружници за попречване на бъдещи актове на геноцид и поддържа следствията за изправяне на тези ужасни закононарушения пред правораздаването. Трябва да продължим да вършим всичко допустимо, с цел да подкрепим украинския народ в битката му за оцеляване ", сподели американският сенатор Джим Риш.

Проекторезолюцията приканва Съединените щати, в съдействие със съдружниците в НАТО и Европейския съюз (ЕС), да подхващат ограничения за поддръжка на държавното управление на Украйна за попречване на по-нататъшни актове на съветски геноцид против украинския народ и поддържа трибунали и интернационалните наказателни следствия за търсене на отговорност от съветски политически водачи и боен личен състав за нападателна война, военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид.

 Американски сенатори упрекват Русия в геноцид с резолюция
Американски сенатори упрекват Русия в геноцид с резолюция

Демократи и републиканци показаха в четвъртък в Сената подобен документ

Припомняме, че   за интервенция в делото за геноцид на Украйна против Русия в Международния углавен съд (МНС) в Хага. 

Западните страни сляпо употребяват разрастващите се страни, като ги предизвикват да поддържат изземването на съветски активи и основаването на арбитражен съд против Русия в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Това съобщи по-рано съветският външен министър Сергей Лавров на интернационалния конгрес " Примаковски четения ". Той означи, че според Устава на Организация на обединените нации единствено Съветът за сигурност може да взема такива решения.

През март, Международният съд на Организация на обединените нации в Хага получи писмените възражения на Русия против приемането на краткотрайни ограничения по жалбата на Украйна.
 Украйна упреква Русия в геноцид пред Съвета за сигурност
Украйна упреква Русия в геноцид пред Съвета за сигурност

Ежедневно, в случай че не и ежечасно се правят закононарушения, съобщи украинският представител

Киев изиска от съда да изиска от Русия неотложно да приключи военните дейности, още преди да реши дали те нарушават Конвенцията за геноцида. Москва твърди, че съдът не е способен да преглежда разногласието за потреблението на мощ в Украйна.

Според Русия, дейностите ѝ се основават на правото на самоотбрана и правото на нациите на самоопределяне, залегнали в Устава на Организация на обединените нации. В документа не се показва кой народ е упражнил правото на самоопределяне в ЛНР и ДНР обаче.
 Лавров: Западът употребява Организация на обединените нации за основаване на нелегитимен арбитражен съд против Русия
Лавров: Западът употребява Организация на обединените нации за основаване на нелегитимен арбитражен съд против Русия

Общото заседание на Организация на обединените нации било дискредитирано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР