Комисията по ревизията на управлението на Бойко Борисов към парламента,

...
Комисията по ревизията на управлението на Бойко Борисов към парламента,
Коментари Харесай

ВИДЕО Ето го целия потресаващ разказ на бизнесмена Павел Стоименов за мафията в България

Комисията по проверката на ръководството на Бойко Борисов към Народното събрание, известна като комисията " Манолова ", през вчерашния ден организира последното си съвещание, тъй като през днешния ден 45-ото Народно събрание ще бъде необуздано от президента Румен Радев. Случките в комисията още веднъж бяха доста забавни, а съвещанието продължи дълги часове.

Имаше куп забавни разкрития, само че измежду най-интригуващото бе, че втори огромен аграрни производител - оказа се, един от най-големите в сектора - Павел Стоименов, се яви в комисията " Манолова " да свидетелства за злоупотреби. Яви се с лицето и името си. Той влезе в залата след дълга свада - тъй като съгласно ГЕРБ чуване не трябваше да има, само че въпреки всичко взе думата. Бизнесменът се дефинира като най-големия зърнопроизводител в България и съобщи, че е пристигнал, предизвикан от изявата на Иван Ангелов от компания " Градус ", който бе изслушан в петък в отговор на първия предприемач, свидетелствал в комисията - Станислав Илчовски.

Стоименов разгласи, че проблемите му почнали, когато решил да прави земеделие в Старозагорско, преди този момент бизнесът му е бил единствено в Северна България. " В Южна България има картел, който се споделя Г-8, с основното ръководство на Иван Ангелов. Бяхме принудени да плащаме ниски ренти, да не купуваме земя, три от офисите ни бяха запалени. Два пъти палиха къщата на наша служителка – през 2011 и 2014 година Това под явната диктовка на Ангелов. Тази компания ни извика в хотел “Железник ”. Искаха да плащаме ренти от по 20 кг на декар и да ощетяваме хората. Не се съобразихме ", стартира Стоименов.

От описа стана ясно, че съгласно новия свидетелстващ предприемач още веднъж Ангелов е бил в основата на всичко, тъй като владеел района. Дошли негови емисари. Първият бил сътрудник от Бяло Поле, който го предизвестил: " Момчета, бате Иван ви вика на килимчето да се разберете ".

Последва роман по какъв начин компанията му имала 18 000 дка лична земя, съумяла да продаде 3000 от тях " на човек в ТЕЦ-овете ". Той ги купил на 1500 лева и по-късно споделил нова цена - 600 лева " Той също беше под диктовката на тези господа. Ние вдигнахме рентата. Следващият емисар споделил " този път ще намажете оловото ”.

" Потресе ни държанието на този господин, който беше тук. Този вид е нахален (Ангелов - б.р.). Той държи целия район на послушание ", съобщи Стоименов. И продължи по какъв начин през 2014 г.  " тази група ми открадна компанията по електронен път с 50 000 дка лична земя, не можех да платя заплатите на хората ".

Проверка на Клуб Z сподели, че същата година за случая с открадната компания е разказвано в медиите, а Стоименов открива инцидентно, че към този момент не има компанията си от вписвания в Търговския указател. След това съумява някак да си я върне, макар че Агенцията по вписванията отхвърля да заличи фалшификацията в началото, а през това време са разпродавани земи.

Стоименов на практика е един от най-големите зеленчукопроизводители в България. 

В ревюто си предприемачът даже сподели, че на последните избори дал своя вот за ГЕРБ и дори " обезпечил " на партията над 1000 гласа - изяви предпочитание да покаже и какво е написал на чиновниците си, само че беше спрян. А най-активна в " прекъсването му " бе журналисгката Илияна Беновска. Тя изиска комисията да сезира прокуратурата и институциите " за пазаруване на гласове " поради думите на Стоименов. Самият той отново сподели, че нищо не е купувал, а е пропагандирал. А сигнали за протичащото се в Старозагорско бил подавал в Народното събрание и тогава, само че нищо не последвало. Данните, по думите му, били проследими. 

Земеделецът описа и историята на италианец, който се опитвал да прави земеделие у нас, само че бил " ударен " от родните институции. Друг птицевъд - този път грък - бил умишлен от държавните управляващи, че имало салмонела в предприятието му - пилетата му били убити, макар документ от частна лаборатория, че болест няма. И двата случая бяха още веднъж обвързани с Ангелов от разказвача. 

Бизнесменът съобщи, че няма политически пристрастия, само че дръпна и нещо като политическа тирада, заявявайки, че обстановката на пазарите сега била такава, че " ние сме пред огромна рецесия, зимата няма да има самун, вместо да говорите нелепости, приканвам ви да се обедините да сте подготвени ". 

В последна сметка комисията реши, че сигналите отиват, дружно с останалите - по чуванията на Илчовски и на Ангелов, в прокуратурата. 

Последва и втори сигнал - този път от неправителствена организация и още веднъж против Ангелов - във връзка плантация за норки - тематика, за която стана дума и в петък при повторното чуване на Илчовски и първото на притежателя на " Градус ".

Комисията през вчерашния ден мина към закрита част на съвещанието, до момента в който чака Николай Бареков, който също има три сигнала, да се яви назад в Народното събрание. Оказа се, че той е влезнал в Народното събрание и взе участие в комисията като упълномощен публицист от уеб страницата " Афера " - самичък го описа. 

В последна сметка на петото си и последно съвещание комисията " Манолова " реши да прати всички стотина получени сигнали на институциите  прокуратурау КФН, Агенцията за финансов наздор, само че и европейската прокуратура.





Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР