Комисията по регионална политика към парламента отхвърли частичното президентско вето

...
Комисията по регионална политика към парламента отхвърли частичното президентско вето
Коментари Харесай

​Комисията по регионална политика отхвърли частичното президентско вето

Комисията по районна политика към Народното събрание отхвърли частичното президентско несъгласие върху поправките в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Тези текстове не разрешават къмпингуването в линията край морето отвън избрани зони.

Държавният глава Румен Радев върна два текста от закона, като счита, че се вкарва прекомерно рестриктивен режим за феновете на летуване на каравани и палатки.

Според него не е възможно от юридическа позиция да се вкарват разпореждания с подзаконов нормативен акт, защото четири министерства ще би трябвало да приготвят разпоредба за местата за феновете на близостта с природата.

Мотивите му през днешния ден бяха подкрепени и от представители на природозащитни организации. От болшинството дадоха отговор, че ветото е по-скоро политически акт и че не се лимитират правата на природолюбителите. 13 депутати от комисията гласоподаваха срещу претекстовете на президента, 6 ги поддържаха.
 Президентът наложи несъгласие върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие Президентът наложи несъгласие върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие
В претекстовете си Румен Радев написа, че не се опълчва на опита да бъдат въведени правила, само че режимът за „ диво къмпингуване " става доста по-рест...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР