Комисията по петиции на Европейския парламент реши тази вечер да

...
Комисията по петиции на Европейския парламент реши тази вечер да
Коментари Харесай

Евродепутатите се отказаха да следят строителството на "Струма"

Комисията по петиции на Европейския парламент реши довечера да закрие петиция против градежа на автомагистрала " Струма ", заяви Българска телеграфна агенция.

Председателят на парламентарната комисия Долорес Монсерат (ЕНП) означи, че наблюдението на евродепутатите повече не се постанова, тъй като Европейската комисия би одобрила план за градеж, единствено в случай че дава отговор на условията за опазването на околната среда.

Вносители на петицията са жителят Димитър Василев и обединението " За да остане природа в България ".

Пред парламентарната комисия вносителите на петицията обясниха, че от 20 години хора с парцели край Кресненското дефиле упорстват оттова да не минава автомагистрала, осведоми Българска телеграфна агенция. По техните думи планът, препоръчан от България, планува запазването на пътя през дефилето, " през най-плодородната земя " в региона. Според тях " нищо не пречи " и двете направления на бъдещата автомагистрала да минават отвън дефилето.

Представител на Европейската комисия посочи, че българският план е бил подложен на оценка и са сложени въпроси, на които се чака отговор от управляващите у нас. По неговите думи Европейска комисия е дала да се разбере, че ще утвърди плана, единствено в случай че дава отговор на всички механически индикатори и на условията за опазването на природата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР