Комисията по хуманна медицина към Европейската агенция по лекарствата започна

...
Комисията по хуманна медицина към Европейската агенция по лекарствата започна
Коментари Харесай

Евроагенцията по лекарствата започна цялостен преглед на руската ваксина "Спутник V"

Комисията по хуманна медицина към Европейската организация по медикаментите стартира повсеместен обзор на съветската ваксина " Спутник V ".  Това е стъпка преди производителят да подаде искане за достъп до пазара. Молбата е подадена от немската компания " R-Pharm Germany ".

В момента Европейската комисия не води договаряния с производителя на имунизацията " Спутник " за нейното включване в портфолиото с другите ваксини, които имат утвърждение за европейския пазар - това съобщи представителят на Комисията Ерик Мамер във връзка решението на Европейската комисия по медикаментите да стартира цялостна оценка на нейните качества. Той добави, че даже имунизацията да получи позволение за пазара, Комисията не е задължена да я включи в пакета с останалите.

Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов разяснява по-рано, че не е ясно какъв брой ще продължи процесът на оценката.

„ Важното е, че публично започва тази процедура и в случай че се стигне до подаване на заявление за разрешаване на приложимост и Комитетът по лекарствени артикули в хуманната приложимост издаде позитивно мнение, то Европейската комисия ще може да издаде позволение за приложимост “, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР