Комисията по финансов надзор проверява купувача на бизнеса на ЧЕЗ

...
Комисията по финансов надзор проверява купувача на бизнеса на ЧЕЗ
Коментари Харесай

КФН проверява купувача на ЧЕЗ у нас `Еврохолд`

Комисията по финансов контрол ревизира купувача на бизнеса на ЧЕЗ у нас " Еврохолд България " АД и три застрахователни сдружения от групата на холдинга. 

От КФН оповестиха, че ревизират финансовото положение и потенциала на сдруженията предвид на бъдещи придобивания. 

Становището на КФН за финансовото положение на купувача е от изключителна значителност предвид на обстоятелството, че с изключение на опит в бранша от него ще се чака и сериозен финансов запас – от една страна за заплащането на инвестицията по изкупуването и от друга за поддържането на съответна инфраструктура в електроснабдителния бранш.

КФН има ангажимент да даде до края на актуалната седмица – 28 юни 2019 година, установените досега обстоятелства и условия на способените институции – Главна прокуратурата и Държавна организация „ Национална сигурност “, за осведоменост и обективност.

При дефинитивно привършване на инспекциите в законоустановения период виновните институции ще получат резултатите от тях дружно с наличните обстоятелства и изводи. Комисията също по този начин поема отговорността да осведоми обществеността за момента на привършване на инспекциите, оповестиха от КФН.

" Еврохолд " заяви преди дни, че купува бизнеса на ЧЕЗ в България. Сделката е за 335 млн. евро и ще бъде финансирана с композиция от личен и заемен капитал, като холдингът към този момент е подписал мандат с две световни капиталови банки за обезпечаване на финансиране.

Сделката би трябвало да бъде утвърдена от регулаторните органи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР