Комисията по финансов надзор да внесе доклад за действията си

...
Комисията по финансов надзор да внесе доклад за действията си
Коментари Харесай

Депутатите задължиха КФН с доклад по казуса Олимпик

Комисията по финансов контрол да внесе отчет за дейностите си във връзка с кипърското застрахователно сдружение " Олимпик ", което банкрутира и остави близо 200 000 български жители без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " . Парламентът гласоподава предлагането, направено от ГЕРБ, като преди този момент отхвърли предлагането на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия.

Предложението бе подкрепено от 107 депутати , 5 гласа " срещу " и 57, които гласоподаваха " въздържал се ".

Срокът за внасянето на отчета е 7 септември 2018 г .

 Всички одобряват оставката на Агайн и без да виждат нейната виновност
Всички одобряват оставката на Агайн и без да виждат нейната виновност

КФН няма виновност, сигурен е Йордан Цонев

Докладът би трябвало да обгръща всички дейности на комисията от момента на стъпването на застрахователното сдружение на българския пазар до 17 август 2018 г ., когато застраховките на българските жители бяха прекъснати.

Докладът би трябвало да съдържа информация и за собствеността на компанията, направените вноски в Гаранционния фонд, както и информация за настоящото положение на фонда.

Депутатите разпоредиха и на министъра на финансите Владислав Горанов да изследва всички благоприятни условия в българското, европейското и интернационалното законодателство за своевременното възобновяване на сумите на засегнатите лица и гарантирането на техните права.

 Зам.-шефът на КФН внесе отчет и оставка
Зам.-шефът на КФН внесе отчет и оставка

Вчера държавното управление предложи това за Ралица Агайн

Припомняме, че през днешния ден депутатите се събраха изключително по искане на Българска социалистическа партия по проблема с банкрутиралото застрахователно сдружение " Олимпик " и поради срутва в Търговския указател.

Пред депутатите зам.-шефът на КФН Ралица Агайн подава отчет по дейностите си, както и своята оставка , която депутатите одобриха като честен акт, въпреки и множеството от изявленията да не визираха виновност в КФН.

Министърът на финансите Владислав Горанов към този момент предизвести от парламентарната естрада , че парите, внасяни в Гаранционния фонд за застраховката " Гражданска отговорност ", са на хората, които са се застраховали, т.е. на българските жители . " Ако решим с тези пари да покрием риска на ЗК " Олимпик ", ще ощетим българския поданик ", сподели в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов.

 Каква отговорност за непознат избор да поема, се пита Борисов
Каква отговорност за непознат избор да поема, се пита Борисов

В отговор на апела на Нинова поради рецесията с Олимпик
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР