Комисията по енергетика и търговия към Американския конгрес изпрати в

...
Комисията по енергетика и търговия към Американския конгрес изпрати в
Коментари Харесай

Конгресът иска обяснения за ембаргото около Meltdown и Spectre

Комисията по енергетика и търговия към Американския конгрес изпрати в сряда писмо с въпроси към огромните IT компании, по отношение на рецесията с процесорните уязвимости. Това е вторият документ, с който администрацията в Съединени американски щати желае пояснения от Amazon, AMD, Arm, Гугъл, Intel and Microsoft. Докато първият е основно за механически детайлности към евентуалните хакове, със настоящето писмо конгресът пита за сериозното закъснение на информацията по случая.

В началото на януари бяха оповестени два съществени пробива в процесорните архитектури. Фирмите от IT промишлеността започнаха да създават ремонти за операционните системи и софтуера, а описът на засегнатите нараства и все още.

По-сериозният проблем получи името Meltdown. Той е хардуерен, заложен е още при производството на Intel архитектурите и може да бъде решен единствено с вторични ограничения. Възможните решения са софтуерни, само че в този случай се демонстрират проблеми с продуктивността на компютрите и съвместимостта сред другите платформи.

Вторият бъг, който е посочван като софтуерен, води до същите опасности, само че с повече вероятни ремонти. Получил е името Spectre и от своя страна има две документирани разновидности.

Според текста на писмото, Комисията прави оценка напъните на фирмите за преодоляване на рецесията към " Meltdown " (Разтапяне) и " Spectre " (Привидение), само че изникват притеснителни въпроси по проблема. Те са свързани с решението на Гугъл и останалите участници в първичното разкриване на бъговете да наложат " ембарго " върху информацията по случая. Мълчанието е планувано със период от юни 2017 година до януари 2018 година Информация обаче изтича преди края на ембаргото, а уязвимостите " Meltdown " и " Spectre " се трансформират в съществена тематика за бранша.

Комисията изследва за какво сериозният проблем, засягащ необятен кръг от производители и консуматори в компютърния отрасъл е бил укриван толкоз дълго. Според писмото, осведомителното затъмнение е попречило на доста компании да плануват отбрана, а направените ремонти са довели до закъснение, сривове и механически проблеми с компютрите в индустриалния и частния бранш.

Оказва се, че всички производители на хардуер и програмен продукт, отвън тесния кръг на отдадените за " Meltdown " и " Spectre ", са сварени безусловно неподготвени, като това най-вероятно включва и Центъра за съгласуваност при компютърни рецесии (CERT/CC) в Щатите.

На фирмите е даден период за отговор на въпросите до 07.02.2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР