Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание ще заседава

...
Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание ще заседава
Коментари Харесай

Комисията по бюджет и финанси заседава извънредно за бюджетите на НЗОК и ДОО

Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание ще заседава изключително, с цел да разиска за второ гласоподаване за 2021 година, предава БНР. Те бяха признати от депутатите на първо четене в пленарната зала на 26-и август. Вчера беше крайният период за внасяне на оферти от парламентарните групи за промени в текстовете сред първо и второ четене на двата плана.

Актуализацията обезпечава 134 милиона лв. за Здравната каса, като основни са 120 млн. от тях. Те са предопределени за посрещане на covid вълната и се планува да бъде разпределяни от Надзорния съвет на Касата.

Друго предложение е магистър-фармацефтите, работещи на първа линия в аптеките на болничните заведения, също да получават в допълнение заплащане в размер на 600 лв..

Най-разнообразни са концепциите на депутатите за промени в размерите на пенсиите.
 Нинова: Разумът надви, Народното събрание одобри предлагането на Българска социалистическа партия за изключителни съвещания за актуализация на бюджета Нинова: Разумът надви, Народното събрание одобри предлагането на Българска социалистическа партия за изключителни съвещания за актуализация на бюджета
" Разумът надви, Народното събрание одобри предлагането на Българска социалистическа партия за изключителни съвещания за актуализация на бюджета Разумът надви. Вчера т. н...

От Българска социалистическа партия желаят преизчисляването им въз основата на застрахователен приход от 2018 година и то - в случай че е по-благоприятно за пенсионерите.

ГЕРБ-СДС предлага добавка от 100 лв. за всички пенсионери.

Движение за права и свободи предлага добавката да е 120 лв., а от ИБГНИ оферират тя да остане 50 лв..

След съвещанието на Комисията по защитата в Народното събрание стана ясно, че на комисията по финанси ще бъде препоръчано да утвърди 14 500 000 лв. за военните, които охраняват границите ни.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР