Комисията по бюджет и финанси прие промените в Закона за

...
Комисията по бюджет и финанси прие промените в Закона за
Коментари Харесай

В спешен режим - Комисията по бюджет и финанси прие поправките на Симеонов в Закона за хазарта

Комисията по бюджет и финанси одобри измененията в Закона за хазарта. За “ плана гласоподаваха 11 народни представители, „ срещу “ – нито един, „ въздържаха се “ шестима. Предстои планът да бъде прегледан на първо четене в пленарната зала на Народното събрание.

Със закона се не разрешава организирането на
хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз.

Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “ след приемане на съответния лиценз.

Законът планува в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чийто лиценз ще бъде преустановен, да учредят в интерес на Държавната комисия по
хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

Междувременно, от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) „ коригираха ” данните от вчерашната си инспекция като оповестиха, че несъбраната сума от уредниците на
хазартни игри е доста по-голяма от обявената - 210 млн. лева, които не са влезнали в бюджета в последните години поради по-ниското таксуване на частните лотарии.

Благодарение на подхванатите дейности от органите на Специализирана прокуратура през вчерашния ден в Комисията по
хазарта бяха конфискувани документи, които досега не бяха предоставени на финансовите инспектори на Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/, показват от организацията в известие от през днешния ден.

От техния първичен разбор излиза наяве, че има нарушавания на Закона за
хазарта във връзка с таксите, събирани от уредниците на хазартни игри, допълват от АДФИ.

Според организацията може да се направи извод, че оповестената по време на изказването на шефа на АДФИ сума, която не е събрана от обособените уредници на
хазартни игри, се оказва доста по-голяма.

Очаква се инспекцията да завърши по-рано от избраните периоди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР