Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене проектобюджета

...
Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене проектобюджета
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри финансовата подкрепа за лекари, сестри и санитари

Комисията по бюджет и финанси утвърди на второ четене проектобюджета на (НЗОК) за следващата година, с което удостовери плануванаъа там спомагателната финансова поддръжка за медицинските експерти, съобщи БГНЕС.

Наред с спомагателния тласък за борещите се на първа линия с, от идната година медицинският личен състав ще получава допълнение към трудовите си хонорари до момента в който има пандемия. За лекарите то ще бъде в размер на 600 лева на месец, за медицинските сестри и експертите по здравни грижи – 360 лева, а за санитарите – 120 лева

Допълнителните хонорари няма да получават само лекарите, чиято брутна заплата надвишава 5 хиляди лева

Задължения за работа с пациенти с COVID-19 към този момент ще има и към изпълнителите на извънболнична здравна помощ и наказания при отвод от тяхното осъществяване, планува друга смяна в Законопроекта за бюджета на НЗОК за идната година.

Като цяло проектобюджетът на НЗОК за следващата година планува повече пари за здраве по отношение на актуалната. Парите на Касата ще бъдат в размер на над 5 милиарда лева и с 340 млн. повече от 2020 година.

Повече пари ще има и за медикаменти – 1,3 милиарда лева Средствата за лечебните заведения също се усилват – 2,37 милиарда лева са планувани, като тези, които дават сложно обслужване за пациенти с ковид, ще получават повече.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР