Комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов готви лидерът

Комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов готви лидерът ...

Мая Манолова готви комисия за ревизия на кабинета Борисов


Комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов готви лидерът на “Изправи се! Мутри вън” Мая Манолова. Идеята ѝ се подкрепя и от “Има такъв народ” на Слави Трифонов. Формацията настоява настоящия парламент да финализира дейностите по изработването на Националния план за възстановяване от пандемията, за да се спази срока за изпращането му в ЕК, който е до 30 април.

"Депутатите от коалицията са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов", каза Манолова пред БНР. Тя добави, че са разговаряли с партията на Слави Трифонов и те ще подкрепят този проект за решение.

“Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър Кирил Ананиев“, уточни още тя.

“Изправи се! Мутри вън!” ще настоява парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от настоящото Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз.

Преди дни и няма да го внася за одобрение от настоящия Министерски съвет. По него България трябва да усвои 12 млрд. лв. до 2026 г., а срокът за представянето му в ЕК е до 30 април 2021 г. Проектите по него обаче трябва да бъдат договорени до 2023 г.

Източник: mediapool.bg