Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Комисията на Цацаров с позиция срещу Прокопиев: Конфликтът на интереси се определя от закона, а не от медиите му

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално придобитото имущество излезе с по отношение публикация от през днешния ден , 25.10.2021 година , в електронното списание на в-к „ Капитал “ със заглавие „ Как Сотир изпра някогашния шеф на „ Александровска “ проф. Димитър Буланов “.

Ето какво споделят от пресцентъра на КПКОНПИ:

Производството за спор на ползи против проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов е стартирано от КПКОНПИ на 30.06.2021 година след обява в „ Капитал “. След събиране на доказателства по обстоятелствата , изложени в публикацията и сочещи за съществуване на спор на ползи , на 20.10.2021 година е приела решаване , с което по повод и на двамата лекари подобен спор не е открит . Решението е изпратено на прокуратурата, която има право в едномесечен период да подаде митинг против него.
свързани новини37315на 20.10.2021
Без да разяснява изказванията в днешната публикация на „ Капитал “, че с посоченото решаване за проф. Буланов КПКОНПИ „ не престава да издава индулгенции на хората, свързани с предходното ръководство на ГЕРБ “ и че са налице учредения освен за спор на ползи , само че и данни за закононарушение от страна на Димитър Буланов,

Пресцентърът на КПКОНПИ изразява позицията, че към момента спорът на ползи и наказателната вина се дефинират съгласно наредбите на закона, а не съгласно заложените тези на медиите, благосъстоятелност на г-н Иво и неговите ползи .

Източник: pik.bg