Комисия по ревизията ще е едно от първите проекторешения, внесени

...
Комисия по ревизията ще е едно от първите проекторешения, внесени
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън приемат ролята на парламентарен омбудсман. Ще искат Комисия по ревизията

Комисия по проверката ще е едно от първите проекторешения, импортирани в новия парламент от " Изправи се! Мутри вън ", заяви на брифинг Мая Манолова. Тя разгласи плана в отговор на въпрос дали ще откликнат на отправения по-рано през днешния ден апел от Корнелия Нинова към " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " с апел да спрат решение на държавното управление на Бойко Борисов за концесията на Летище София.

Българска социалистическа партия ще имат опция да поддържат Комисията по проверката, която следва да ревизира по какъв метод са възлагани публичните поръчки и дали не е отклоняван публичен запас, отговори Манолова. Според нея въпросната комисия следва да се заеме с " черните каси " на властта и засяга измежду тях сдруженията " Автомагистрали ", " Монтажи ", държавния ВиК холдинг, Държавната петролна компания, както и предприятието, ангажирано с ръководството на язовирите.

На инспекция щяла да предстои и Националната стратегия по енергийна успеваемост, както и решенията на Министерски съвет за предходната година, с които съгласно Манолова, Борисов е похарчил над 5 милиарда лв..

Манолова счита, че народът им е отредил значимата роля на " парламентарен омбудсман " и да бъдат парламентарната група на жителите. Тя се ангажира с поддръжка за дребния бизнес и микро-предприятията, потърпевши от коронавирус рецесията, за които от обединението ще упорстват да получат по една депутатска заплата в размер на 7 хиляди лв., безлихвени заеми за засегнатите от пандемията семества, както и лишаване на служебните коли за ръководителя на Народното събрание и шефовете на парламентарни групи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР