Комисия на Световната антидопингова агенция (УАДА) поиска изваждане на Русия

...
Комисия на Световната антидопингова агенция (УАДА) поиска изваждане на Русия
Коментари Харесай

Русия може да получи забрана за участие на Олимпиадата в Токио

Комисия на Световната антидопингова организация (УАДА) изиска изваждане на Русия от всички спортни надпревари за 4 години, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Сензационното мнение на комисията от специалисти е предизвикано от подправяне на информацията от антидопинговата лаборатория в Москва. Комитетът за инспекция на сходството на УАДА (КПС) предложи на срещата на организацията в Париж на 9 декември Русия да бъде осъдена, което би я извадило от Олимпийските игри в Токио през лятото. КПС стимулира рекомендацията с дейности на руснаците, които дефинира като " извънредно съществени случаи на несъответствия с условията, в допълнение към утежняващи условия ".
Препоръката идва, откакто беше оценена информацията от забърканата в прикриване на систематична приложимост на допинг лаборатория в Москва, предоставена на УАДА през януари.
Едно от условията на УАДА за унищожаване на наказванията на Русия, което беше признато през септември 2018 година, беше лабораторията в Москва да даде всичката налична информация, без да я редактира. Преди възобновяване на правата, съветската антидопингова организация РУСАДА беше осъдена в продължение на 3 години, поради разкрита скица за прикриване на допингирани спортисти.
В изказване УАДА сподели, че предоставената им от руснаците информация за московската лаборатория не е била " нито цялостна, нито достоверна ". Световната централа твърди, че руснаците са премахнали стотици доказателства за нарушавания и са изтрили голям брой файлове. Част от информацията била изтрита през 2016 и 2017 година, откакто избухна абсурда. Но друга част била изтрита през декември 2018 и януари 2019 година, малко преди да бъдат дадени данните на УАДА.
УАДА сподели още, че някой в Русия е фалшифицирал част от основна база данни. Фалшификацията била направена по този начин, че да поддържа съветска теза за абсурда. Тя гласеше, че някогашният чиновник в лабораторията Григорий Родченков, който подаде сигнал за нередности в нея, е подхвърлил подправени доказателства в системата като част от опит да изнудва лабораторията.
Четирите години наказване е една от ограниченията, които КПС предложи на изпълнителния ръб на УАДА, който ще заседава при започване на декември. КПС предлага също по този начин на Русия да се забрани да семейства и да кандидатства за огромни спортни прояви. КПС предлага и възбрана публични лица от Русия да посещават огромни спортни събития.
Отделни спортисти от Русия ще могат да се състезават на Олимпийските игри, само че единствено в случай че потвърдят, че не са били част от схемата за систематично допингиране на спортисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР