Комисарят по регионална политика Корина Крецу информира днес, че България

...
Комисарят по регионална политика Корина Крецу информира днес, че България
Коментари Харесай

EK отпуска 2,2 млн. евро на България за щетите от обилните валежи през 2017 г.

Комисарят по районна политика Корина Крецу осведоми през днешния ден, че България получава над 2,2 млн. евро за превъзмогване на вредите от естествените бедствия в област Бургас в интервала 25-30 октомври 2017 година Еврокомисарят взе участие в Седмия годишен конгрес на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, който се организира през днешния ден и на следващия ден в София.
„ Помощта е получила утвърждението на Европейската комисия и след дълга процедура по смяна на бюджета на Европейска комисия през днешния ден се получи финалното утвърждение на средствата и те са разполагаем на българските управляващи “, разясни Крецу.
Заявлението за разпределяне на средства от фонд „ Солидарност “ беше подадено от България при започване на тази година. Предоставеният финансов запас ще способства за понижаване на разноските на страната за възобновяване на съществена социална инфраструктура.
Като страна-членка на Европейския съюз Република България има право да получи поддръжка от фонд „ Солидарност” за превъзмогване на последствията от естествени бедствия. До момента страната е кандидатствала за разпределяне на безплатна финансова помощ от фонда за покриване на част от незабавните ограничения за справяне с последствията от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 година и бедствието по отношение на тежките зимни условия от началото на 2015 година Общата отпусната досега помощ от Европейска комисия е в размер на 36 млн. лева

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР