Комисарят на германското правителство по въпросите на антисемитизма препоръча на

...
Комисарят на германското правителство по въпросите на антисемитизма препоръча на
Коментари Харесай

Берлин препоръча на евреите да не носят традиционната шапчица кипа

Комисарят на немското държавно управление по въпросите на антисемитизма предложи на евреите повече да не носят обичайна си шапчица кипа на всички места в страната поради повишаването на антисемитските набези, съобщи Франс прес.

" Не мога да съветвам евреите да носят кипа на всички места и когато и да е в Германия. По този въпрос за жал трансформирах мнението си ", декларира Феликс Клайн в оповестено през днешния ден изявление за районната пресгрупа Функе.

Клайн, чиято служба бе основана при започване на 2018 година, изяснява тази смяна с " все по-растящата загуба на задръжки и неналичието на почитание в обществото ", които подхранват настроенията против евреите.

" Интернет и обществените медии значително са съдействали за това, както и непрекъснатите нападки против нашата просвета на загатна " за Холокоста, споделя той и предлага по-добро обучаване на силите на реда, които съгласно него от време на време се двоумят какво е позволено и какво - не.

Има ясна формулировка на антисемитизма и би трябвало служителите на реда да я знаят, декларира Клайн.

Миналата година закононарушенията с антисемитски темперамент са се нараснали с към 20 %, по последни данни на вътрешното министерство. Близо 90 % от тези закононарушения са осъществени от крайнодесните среди.

Генералната прокурорка на Берлин Клаудия Ванони съобщи за Агенция Франс Прес в края на март, че с изключение на загубата на задръжки, влизането на крайната десница в Народното събрание през 2017 година и дискриминационните изявления на нейни представители също е асъдействало за усилването на антисемитските настройки в Германия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР