Комикът и актьор Луи Андерсън почина на 68-годишна възраст след

...
Комикът и актьор Луи Андерсън почина на 68-годишна възраст след
Коментари Харесай

Рак погуби комика Луи Андерсън

Комикът и артист Луи Андерсън умря на 68-годишна възраст след борба с рака.

Андерсън, прочут с присъединяване си в сериала Baskets, влезе в болница в Лас Вегас на 18 януари, откакто беше диагностициран с разпръснат огромен В-клетъчен лимфом, форма на рак.

В изказване на неговия представител се споделя: „ Емблематичният комедиант Луи Андерсън умря спокойно в петък сутринта на 21 януари в Лас Вегас на 68-годишна възраст.

Стендъп комикът пробива през 1984 година в The Tonight Show, водено от Джони Карсън. Той имаше голям брой изяви през годините в други късни токшоута, в това число „ Късна нощ с Конан О’Брайън “.

Андерсън взе участие във филми като " Почивният ден на Ферис Бюлер ", " Пристигане в Америка " от 1988 година и неговото продължение през 2020 година

През 1995 година той е измежду основателите на анимационния ситком Life With Louie, основан на личното му детство и разрастващ се в измисления град Сидър Нол, Уисконсин.

През последните години той той игра Кристин в ефирен сериал Baskets, с присъединяване на Зак Галифианакис. Ролята донесе на Андерсън Еми през 2016 година за най-хубав поддържащ артист в комедиен сериал. Той получи още две номинации през 2017 и 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР