Коментар за забраната срещу новогодишната заря в много градове публикува

...
Коментар за забраната срещу новогодишната заря в много градове публикува
Коментари Харесай

Искрено и откровено за зарята по Нова Година: Градът е за хората, кучетата са за провинцията

Коментар за възбраната против новогодишната заря в доста градове разгласява Кристиян Шкварек - представител на Групата на европейските консерватори и реформисти. 

Припомняме, че няколко огромни български града поддържаха самодейността на интернационалната фондация за отбрана на животните „ Четири лапи “, за отговорно честване на празниците и за Нова година без фойерверки. Кампанията е наречена „ Красивото за нас е ужасяващо за тях “. Към нея се причислиха Стара Загора, Столична община, Кюстендил и Пловдив. 
И кметът на Пловдив забрани новогодишната заря
Със заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров се анулира обичайна заря в новогодишната нощ. По този метод градът ще поддържа и...
Прочети повече
По този мотив ето каво написа във фейсбук Шкварек: 

Като дребен имахме доста кучета. Не знам за по-голямо изтезание за едно животно от това да го набуташ в кутийка в града и принудиш да живее живота на изгнаник, който даже не може да се изпикае без стражата да го изведе.

Животни, произхождащи от вълка, опитомени за това да ни оказват помощ в скотовъдството, да бранят лагерите, нивите и стадата ни, да ловуват с нас... принизени до пандизчии в панелки, атрофиращи по през целия ден сред 4 стени. Нещо, родено да живее в природата, го докарваш в гора от цимент, асфалт и стомана, където да живурка мизерно като заточен в колония на Марс нарушител.

Това е същинският тормоз над животните, на който вие, стопаните им, сте решили да ги подложите за лично егоистично наслаждение. След което лицемерно пищите какъв брой стрес им докарвал градския живот, измежду който е и новогодишната заря. Вие решавате да ги докарвате в градовете, да ги мъчите с градския живот, след това обаче градът ви е отговорен.
Виктор Димчев с подигравателен коментар: След като спасихме кучетата от новогодишната заря, да спрем и шумните трамваи за котките
" Хубаво е, че спасихме кучетата от новогодишната заря, в този момент е добре да спасим и градските котки, които се ужасяват от шума на трамваите...
Прочети повече
Не, не градът би трябвало да се преценява с това, че сте избрали да мъчите животно в гарсониерата си в Младост. Не хората би трябвало да пазят безшумно на вашия любим, затъпяващ и разлагащ се по 22 часа дневно на дивана, с цел да ви е хубаво на вас. Ако желаете животни - гледайте ги на село, на необятни полета и гори, на независимост и успокоение. Като решавате да ги докарвате в града, с цел да живеят непосилен и изкуствен живот сред 4 стени, най-малко имайте срама да не поставяте на другите условия.

Аз съм един от тези грешници, намерил в гората преди 4 години кученце и довел го в града. Знам, че го мъча с живота му в апартамент и че това е мой грях, който не считам да експортирам върху останалите, карайки ги да приспособяват човешката среда към моите прищевки да имам домакински любим.

Градът е средата за хора. В него е шумно, в него има аху-иху и по този начин би трябвало да бъде, още повече в изискванията на все по-затворен метод на живот и все по-атомизирано общество. Кучетата са за провинцията, за дивото. Тези, които сме избрали да ги мъчим с живот в човешката среда, нямаме право да държим сметка на другите да се преценяват с така и така неприятното ни, егоистично решение.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР