Коментар на Сийка Милева, говорител на главния прокурорПоредните две жертви

...
Коментар на Сийка Милева, говорител на главния прокурорПоредните две жертви
Коментари Харесай

Главният прокурор ще възложи разследването на тежкия пътен инцидент на екип от следователи от НСС

Коментар на Сийка Милева, представител на основния прокурор

Поредните две жертви на пътя – млади дами. Липсата на съответната самодейност от страна на законодателната власт, е в основата на продължаващото жестоко тъпчене на разпоредбите за придвижване по пътищата. Съчувствието няма да компенсира окончателно изгубения човешки живот, още повече, че и ние като общество не сме създали задоволително, с цел да изпълним навременната предварителна защита против причинителите на сходни незаконни действия.

В рамките на последните две години основният прокурор насочи към народните представители експертни оферти в региона на закононарушенията по превоза, целящи завишаване на наказванията при ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции. Бе препоръчано и основаването на нова наредба за лишаване в интерес на страната на моторното транспортно средство, когато то е благосъстоятелност на дееца.

Тези оферти и все още отлежават на бюрата на народните представители и никой не им обърна внимание. Единствено това бе употребявано като мотив правосъден министър да внесе във Висш съдебен съвет следващото искане за отстраняването на основния прокурор, и то, тъй като е издал методически инструкции за възстановяване на организацията на работа на прокуратурата по използване на наредбите, касаещи досъдебни производства, формирани за закононарушения по превоза.

Всички сме очевидци на растежа и динамичността на закононарушенията по превоза, на многочислените трагични произшествия, които засягат правото на живот и имат най – тежките последствия за жертвите, потърпевшите и техните близки. Подвеждането на закононарушения по превоза, осъществени след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, под съставите за непредпазливи действия има за резултат занижени санкции, несъответни на публичната им заплаха, което е извънредно незаслужено, разумно разрушава доверието на обществото в правосъдната система и е знак за наложителни законодателни промени.

Очакваме органите на Министерство на вътрешните работи да издирят причинителя на следващото тежкото закононарушение на пътя, довело до загубата на два човешки живота.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР