Коментар на Прас Прес във Фейсбук Днес се прощаваме ненавреме

...
Коментар на Прас Прес във Фейсбук Днес се прощаваме ненавреме
Коментари Харесай

IN MEMORIAM

Коментар на " Прас Прес " във " Facebook "

Днес се прощаваме ненавреме с Тони Филипов, доктор. Безкрайно надарен и несравним публицист, журналист и сатирик. Прие последното си предложение, на което нямаше по какъв начин да откаже.

Да заеме почтено място на небесната скамейка, паралелно до велики журналисти, поети и писатели като Захари Стоянов, Алеко Константинов, Радой Ралин. Бяхме забелязали отпреди, пък и в дните след известието за неговата кончина, че читателите от време на време му приписват всяка по-остроумна и безпощадна филипика против някой от безкрайната редица дебелогъзи политици. Такава привилегия помним единствено за Радой Ралин.

Безкрайно ерудиран, Доктора водеше своите читатели като ошашавени през земната география, кадърен да откри доказателства за тезите си и на островите Галапагос. Или да ни хвърли на машината на времето през историята на света, опреснявайки паметта ни.

Трябва да се извиним с него, тъй като с него си отива незаменима част от същинската публицистика. Да извиним и на себе си, че тя ни напуща лека- бавно и няма кой да лекува болния ѝ дух. Отива си докторът, който знаеше формулата за лекуването.

Щипка ирония, лъжица подигравка, чаша гений и ентусиазъм, и най-после всичко да споиш със свободата. Свободата да не склониш глава, да не пълзиш, на инат на всекидневието и на инат на националните поговорки. А самият той повтаряше - „ Народ, който има къса памет, има дълъг преход “. Вярно, преходът нещо се проточи, но пък какъв шанс?!

Всеки делник на Доктора тук, си бе безконечен празник. Почивай в мир, Док, посред възвишена компания! Ние от Прас Прес ще те помним по-дълго, в сравнение с живота, който ориста ти даде на този свят.
Поклонението е през днешния ден от 14:00 ч. в църквата " Св. София "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР