Коментар на Георги Марков, юрист, бивш конституционен съдия, бивш депутат

...
Коментар на Георги Марков, юрист, бивш конституционен съдия, бивш депутат
Коментари Харесай

Георги Марков: Някои истини за избори 2022 г.

Коментар на Георги Марков, правист, някогашен парламентарен арбитър, някогашен народен представител от тогавашното Съюз на демократичните сили и от ГЕРБ.

1. Отново 2/3 от българските жители обърнаха тил на Народното събрание. Партията на не гласуващите победи гласуващите.

2. Партиите са в такава рецесия, че даже спечелилият наподобява ще е под 600 000 гласа. Едно време с толкоз колкото да се влизаше в Народното събрание.

3. Вървим към къси парламенти и дълги президентски ръководства. Де факто ставаме президентска република. Не инцидентно Радев откри оборудване, което не е направил и не предложения този, който го е направил като министър председател - Борисов. Дори почна в Родината си да приказва на британски, нали сме колония.

4. В България няма десен водач и дясна партия. Десните гласоподаватели нямаше за кого да гласоподават. ГЕРБ се набута в неолибералната писта на Политическа партия и Демократична България.

5. Изборите до дупка са НЕИЗБЕЖНИ. Каквото и държавно управление да се направи, ще бъде обрулено като круша. Парламентът е едва внушителен без ясно болшинство.

6. Машинното гласоподаване е идиотщина. Трябва да следваме италианците и най-малко 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно в един тур. Не може бариерата за една партия от 4% да е същата и за обединения. В Италия я направиха 10%, колкото в Унгария.

7. Лозунг да се гласоподава за евроатлантически полезности не е печеливш. Маса хора свързват с него третия пол, джендър идеологията, ислямизацията на Европа, не следената миграция, майдан и войни като тази в Сърбия и Ирак.

8. Не работи примитивната русофобия, само че и същата русофилия. Излизането от НАТО е нелепост, която ще ни направи безпомощни. Излизането от Европейски Съюз също, въпросът е, че Съюзът би трябвало да бъде на национални страни, а не Съединени европейски щати, както желаят Макрон и Щолц.

9. Сорос навлезе с милиони в България посредством десетки Неправителствени организации, които в София и огромните градове правят политическа активност, което Конституцията не разрешава. Ако не изгоним Сорос в никакъв случай, но в никакъв случай няма да се оправим. Та той ще има 70 депутати, което е срам за България.

10. И децата знаят, че сме колония, ръководена от американското посолство и не виждат смисъл да дават своя избор. Надупили сме се като по времето на Съюз на съветските социалистически републики.

11. Българска социалистическа партия умря, отиде в небитието при френските социалисти. Заради едно министерско кресло, лидерката клекна на соросоидите.

12. Кампаниите на всички партии започнаха и приключиха с комедии от неточности. Да вземат Цветанов чартърен. Обадих му се да си направи компания - що е изборна акция и има ли почва у нас.

13. България няма водач, само че има умел политик, който може да се опита да се оправи в апокалипсиса, който ни чака. Това е Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР