Коментар. Дума: Радев: Аудиозаписът демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил

...
Коментар. Дума: Радев: Аудиозаписът демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил
Коментари Харесай

Радев: Аудиозаписът демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление; Ромската махала в Кюстендил под карантина, блокада в Буковлък

Коментар.

" Дума ":

Радев: Аудиозаписът показва надменност, авторитаризъм и циничен жанр на ръководство

Крупни корупционни схеми с властта изключват моя поддръжка. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти на полигона в Доброславци. И добави: Но не аз, други би трябвало да се оправдават за господин Божков. Други са пушили пури с него, аз даже не знам неговия телефон.

На полигона на Националната работа за защита в Доброславци президентът Румен Радев следи постоянни тактически занятия на чиновниците на НСО.

След края на демонстрациите президентът приказва пред медиите и разяснява изтеклия преди дни аудиозапис, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов. Записът е груба, брутална офанзива против българския парламент, безапелационен бе президентът. Според него " демостративното отвращение на Бойко Борисов да се ревизира достоверността на аудиозаписа е най-малкото необичайно ".

Коронавирус.

" Монитор ":

Ромската махала в Кюстендил под карантина, обсада в Буковлък

Ромският квартал " Изток " е под карантина от през вчерашния ден. Причината е новото огнище на ковид, което избухна в района. За по-малко от 24 часа в гетото са открити 11 случая на COVID-19. " Заради новото огнище взехме решение да затворим квартала. Ще има избрани часове, в които ще се пропущат служащи до работните им места - това са най-вече берачи на череши и строителни служащи. Отделно от това с решение на РЗИ - Кюстендил, ще се вкара наложително носене на маски в ромската махала ", разгласи регионалният шеф и ръководител на Областния действен щаб Виктор Янев. Той посочи, че мярката се вкарва за период от 14 дни за ограничение на болестта.

Взети са към 50 проби на поданици на махалата ", издирването на контактни лица продължава. Последните позитивни проби са на мъже, които нямат роднинска връзка.

Туризъм.

" Сега ":

Ангелкова ще удължава летния сезон до октомври

Летният сезон може да продължи до края на октомври. Тази концепция за превъзмогване на последствията от рецесията с ковид стартира министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг за вероятностите пред летния туристически сезон. Според Ангелкова удължаването на сезона през октомври ще стане допустимо по линия на сделка с немската здравна каса за лекуване на няколкостотин жители на Германия. Те трябвало да дойдат още напролет, само че поради пандемията и карантината програмата се провалила.

Ангелкова разгласи още, че след седмица всички съществени туроператори отварят чатърните си стратегии с туристи на българското Черноморие. Първите доказани чартърни туристи идват с полети от Нидерландия и Германия на 26 юни на летище Бургас. На 29 юни пък се чакат чартъри на летище Варна.

Хазарт.

" 24 часа ":

Менда Стоянова: Адвокатите на Божков са го съветвали да чете закона превратно

" Адвокатите на Васил Божков очевидно са го съветвали да чете текстовете в закона за хазарта превратно, което докара до 700 милиона по-малко импортирани налози през всичките тези години. В текста ясно и тъкмо са изброени типовете хазартни игри, в това число и най-разпространената моментна лотария, които се таксуват с 15% налог върху залозите. Във втората част на същото изречение е казано, че за хазартни игри, за които се получават такси и комисиони - 20 % върху разликата сред залози и облаги. Не може да тълкуваш втората част на изречението за игри, които категорично са изброени и за тях се заплащат 15% върху залога. Тепърва следва изговаряне на съда, само че сходни текстове имаме и в други закони ".

Това изясни председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред " Марица ".

" Моето присъединяване в подготовката на закона за
хазарта е доста малко и никога не е в интерес на господин Божков, макар че той се опита да ме въвлече в неговите клевети. Текстовете на този член 30 от Закона за хазарта са признати още през 2013 година във разновидността, писан от държавното управление на Орешарски. След това приехме промяна, импортирана от сътрудниците от Българска социалистическа партия, само че в тази промяна те бяха изпуснали лотариите, бинго и кену и през цялата 2014 година те са били освободени от налози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР