Комедийната легенда Татяна Лолова, която ни напусна внезапно след усложнения

...
Комедийната легенда Татяна Лолова, която ни напусна внезапно след усложнения
Коментари Харесай

Татяна Лолова 12 години живяла с тумор, търсила помощ от Йорданка Христова

 Комедийната легенда Татяна Лолова, която ни напусна ненадейно след затруднения от прекаран Ковид-19 през предходната седмица, 12 години живяла с израстък в гърлото.

Обичаната актриса имала доброкачествено образувание на гърлото, което трябвало да бъде отстранено оперативно и през последните години ѝ пречело доста на говора. Заради него тя била изгубила мощния си звънлив глас и имала увреждания на гласните струни.

Тревожната диагноза Таня научила още през 2008 година, а лекарите били безапелационни, че би трябвало да я оперират непременно.

" Не се навих на това. Оттогава доста внимавам по какъв начин работя с гласа си, само че понякога си мисля дали не беше по-добре да се оперирам “, разсъждаваше актрисата.

Миналата година тя се бе решила да вземе ограничения и да в профил най-накрая казуса, който не ѝ даваше мира. Лолова се бе обърнала към положителната си другарка Йорданка Христова, която оправи гласните си струни без медикаменти с помощта на експерти в Куба. Така и обаче Данчето не могла да я заведе до екзотичната страна, предава " Ретро ".

Татяна не обичаше лечебните заведения, само че непредпазливо на ориста угасна тъкмо в болничното легло в " Пирогов “. Журналистът Георги Тошев разкри след гибелта ѝ, че даже му се е обаждала и на смешка го е молила да провежда бягството ѝ от там. Последните думи на актрисата в действителност били: " Сънувах мъжа ми, викаше ме от небето “. Близки до театралната звезда считат, че тя е предчувствала края си.

Нейният брачен партньор Славето умря преди 2 години и тя не можа да се отърси от загубата и да продължи напред. Освен богато театрално и кинонаследство Лолова оставя на околните си и своя апартамент в влиятелната кооперация на " дейците на културата “ покрай столичната зала " Универсиада “.

Неин директен правоприемник е синът ѝ Сава, който пък също има пораснали синове. В жилището на актрисата се намира и сбирката ѝ с шапки, които наброяват хиляда броя. Тя бе известна със пристрастеността си към аксесоарите и събираше шапки от всички краища на света, получаваше и доста ексцентрични модели като дарове. Точно през този януари добавила хилядната шапка към сбирката, само че не могла да ѝ се порадва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР