Комбинирането на различни дози ваксини срещу COVID-19 увеличава честотата на

...
Комбинирането на различни дози ваксини срещу COVID-19 увеличава честотата на
Коментари Харесай

Първи резултати от проучване за смесване на ваксини на Пфайзер и АстраЗенекa

Комбинирането на разнообразни дози ваксини против COVID-19 усилва честотата на страничните реакции като настинка, главоболие и болежка в мускулите, само че те постоянно отшумяват бързо. Това излиза наяве от предварителните резултати от изследването на Оксфордския университет, почнало през февруари, за смесването на ваксини от разнообразни производители.

Проучването включва 850 души на възраст над 50 години. Целта е да се откри дали втора доза с друга ваксина може да докара до по-трайно усилване на имунната система, по-добра отбрана против новите разновидности на вируса или просто дали може да се употребява друга ваксина при положение, че има нарушаване на доставките.

Окончателните резултати ще бъдат оповестени през юни, осведоми БНР. Междувременно на Острова продължава сполучливият ход на всеобщото имунизиране. От през днешния ден към 1 милиона предложения за първа доза получиха британците във възрастовата група 38-39 години.

По последни данни към 65% % от популацията към този момент е с първа доза, а близо 32% към този момент е изцяло имунизирано. В цифрово изражение това значи към 38 милиона с първа доза и 18,5 милиона и с втора.

Тревога обаче бият учените, тъй като има от ден на ден доказателства, че индийският вид на COVID-19 се популяризира доста по-бързо от в началото записания вид на Острова, прочут още като „ разновидността от Кент “. Публикуван бе даже лист с огнища на болест с индийския вид.

Учените обявиха, че внезапното нарастване на тези случаи излага на риск „ пътната карта “ за излизане от локдауна и приканиха държавното управление да не избързва с окончателното му повдигане на 21 юни, както и с разрешенията за пътешестване в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР