Комбинацията от все по-използваните гласови асистенти и маркетинга създава нови

...
Комбинацията от все по-използваните гласови асистенти и маркетинга създава нови
Коментари Харесай

Гугъл, добави го към количката!

Комбинацията от все по-използваните гласови асистенти и маркетинга основава нови способи за постигане до аудиторията, още по-директни и непринудени. Независимо дали задачата е увеличение на трафика към уеб страницата, скок в продажбите или възстановяване на потребителското преживяване, това е новият канал, посредством който да я постигнете, само че имайте поради тези четири обстоятелството.

1. Хората от ден на ден употребяват гласовите колонки да вършат поръчки

По света компании като Dominos, Target и Amazon към този момент дават опция за гласова поръчка, с цел да дадат опция на потребителите си да купят продукта си с допустимо минимум старания.

Въпреки че може да не сте употребявали гласовия шопинг, 36% от притежателите на гласови колонки в Съединени американски щати и 16% от Англия са купували артикули с гласов помощник повече от един път. През 2017 година към 2 милиарда $ са изхарчени за гласов шопинг, като се чака тази сума да доближи 40 милиарда $ през 2022-ра.

2. Това е изобретателен метод да достигнете до клиентите си

Гласовият маркетинг основава персонална връзка сред марките и евентуалните клиенти. В последна сметка, гласът е най-естественият метод хората да споделят. Създаването на изобретателни маркетингови тактики, отчитащи по какъв начин и за какво клиентите употребяват гласово различаване, зависи от фирмите.

Както при всяка форма на контент маркетинг, марката ви би трябвало да употребява гласовия маркетинг, с цел да позволява проблеми на потребителите и да дава отговор на техните въпроси. Това е и още една опция потребителите да получат прелестно преживяване.

3. Някои компании към този момент го употребяват

Няколко огромни компании повеждат в гласовия маркетинг и заради тази причина усилват известността на марката и продажбите си.

Преди няколко месеца Walmart стартира да предлага гласово извършване на покупки с Гугъл Assistant. Хората могат да кажат „ Хей, Google, приказва с Walmart “, а по-късно „ Добави мляко към количката ми “, да вземем за пример. Колкото повече се възползват от тази услуга, толкоз повече Гугъл Assistant ще разпознава размера на продуктите и марките, които всеки човек избира и ще ги избира автоматизирано.

4. Гласовият маркетинг занапред ще става известен

Все още не са доста марките, които употребяват гласов маркетинг, с цел да приказват непосредствено на потребителите, само че би трябвало да стартират, преди съперниците им да ги изпреварят.

С увеличването на използваемостта на гласовите технологии, бизнесът би трябвало да стартира да мисли по какъв начин ще развие маркетингови тактики, които да паснат, и по какъв начин ще употребява гласовите данни, с цел да даде по-добро потребителско преживяване.

По материал на Inc.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР