Комбинацията от мед и канела е мощен природен антибиотик с

...
Комбинацията от мед и канела е мощен природен антибиотик с
Коментари Харесай

Вижте 14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела

Комбинацията от мед и канела е мощен естествен антибиотик с антимикробно и противовъзпалително деяние. Природният балсам може да реши доста здравословни проблеми.
За да се възползвате оптимално от лечебния резултат на комбинацията мед и канела, би трябвало доста добре да знаете какви са изгодите и резултатите от двата продукта поотделно, както и по какъв начин и в какви грамажи да ги комбинирате.
Нужно е да подхождате деликатно към ароматната фалшификация, тъй като в умерени количества канелата е доста потребна, само че може да е нездравословна, в случай че прекалявате с нея. Когато я ползвате като фалшификация и мирис за вашите канелени сладкиши, е положителният вид, само че в случай че увеличите стремително дозата ѝ като лечебно средство, това може да провокира нежелани странични реакции от канелата.
Винаги предпочитайте цейлонска канела, тъй като всеобщият ѝ и по-евтин вид е Касия, която съдържа субстанции, които във високи дози може да не са потребни за здравето.
Медът е от суперхраните, за които се приказва единствено положително или нищо. Но не забравяйте, че е доста калоричен и хранителен и би трябвало да се хапва в умерени дози. Ако през целия ден ходите с лъжицата и бъркате в буркана с меда, може да излекувате един проблем, само че да си аргументите различен здравословен подобен.
За да повдигнете имунитета, да понижите кръвната захар, да подобрите храносмилането и възбудите апетита, заложете на комбинацията от мед и канела.
Предлагаме ви и няколко извънредно практични предписания с мед и канела, които ще бъдат потребни за вашето здраве. Пригответе си канела на прахуляк и буркан мед и поведете битката против инфекциите.
Ето кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела:

Артрит
Взимайте заран и вечер по една чаша топла вода, в която са разтворени две супени лъжици мед и една нищожна чаена лъжичка канела на прахуляк. Ако се приема постоянно, съединението може да облекчи продължителен артрит.

Инфекции на пикочния мехур
Разтворете две супени лъжици канела на прахуляк и една чаена лъжичка мед в чаша топла вода - унищожава микробите в пикочния мехур.

Висок холестерол
Разтворете две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прахуляк, смесени в 350 мл вода - понижава равнището на холестерола в кръвта от 10 на 100 в границите на два часа.

При кашлица
Взимайте по една супена лъжица мед с 1/4 чаена лъжичка канела на прахуляк на ден в продължение на три дни – лекува хронична кашлица.

Болест на сърцето
Смесете една супена лъжица мед и 1/4 от канела на прахуляк. Консумирайте на закуска вместо сладко - понижава холестерола в артериите и надлежно риска от сърдечен удар.

Болки в стомаха
Добавете в чаша топла вода една чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка канела на прахуляк - облекчава болките в стомаха, а също по този начин лекува и стомашни язви.

Газове в червата
Комбинацията от мед и канела на прахуляк понижава газове в червата.

Стимулира имунната система
Използването на мед и канела на прахуляк укрепва имунната система и защищава организма от бактерии и вируси.

Киселинност на стомаха и неприятно храносмилане
Канела на прахуляк, поръсена върху една чаена лъжичка мед, се приема преди хранене, облекчава киселинността и подкрепя храносмилането.

Противогрипно средство
Медът съдържа естествена съставна част, която убива микробите на грипа.

За дългоденствие
Една чаена лъжичка мед, една супена лъжица канела на прахуляк в три чаши вода - пийте всеки ден, противодейства на резултатите на стареенето.

При пъпки
Направите паста с три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прахуляк. Нанесете върху пъпките преди сън, а на сутринта изплакнете с топла вода. Повторете в продължение на две седмици, с цел да се отстранен пъпките от корена.

Отслабване
Всеки ден заран половин час преди закуска на празен корем и вечер преди заспиване пийте мед и канела на прахуляк, разтворени в една чаша топла вода, с цел да се предотврати натрупването на мазнини в тялото.

Кожни инфекции
Нанесете паста от мед и канела на прахуляк върху засегнатите места. Комбинацията лекува екзема, трихофития и всички типове кожни инфекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР