Комбинацията от две синтетични антитела срещу COVID-19 на американската фармацевтична ...

Комбинацията от две синтетични антитела срещу COVID-19 на американската фармацевтична

COVID антитела на Eli Lilly намаляват хоспитализациите и починалите

Комбинацията от две синтетични антитела против COVID-19 на американската фармацевтична компания Eli Lilly понижава хоспитализациите и умрелите със 70% при високорискови пациенти с неотдавнашни позитивни проби за съществуване на ковид. Това увериха от компанията, представени от " Франс прес ".

" Бамланивимаб и етезевимаб дружно имат капацитета да бъдат значимо лекуване, което доста понижава хоспитализациите и смъртността при високорискови пациенти с COVID-19 ", акцентира основният теоретичен шеф на Lilly Даниел Сковронски.

Резултатите значат, че изпитването в третия стадий, включващо 1 035 души, е постигнало главната си цел, а изследването също по този начин е изпълнило своите вторични цели за понижаване на вирусното натоварване на пациентите и времето им за възобновяване от заболяването.

Пациентите са получили или плацебо, или комбинацията от бамланивимаб и етезевимаб, двете антитела, по 2,8 грама всяко.

Имало е 11 умряли или хоспитализации при пациентите, получили терапията, или 2,1% от тази група.

В групата на плацебо е имало 36 умряли или хоспитализации, или 7,0% от групата.

По този метод терапията съставлява понижаване на риска със 70 % и резултатът е статистически важен, което значи, че е малко евентуално да е зародил инцидентно.

Общо е имало 10 умряли, като всички те са пациенти, приемащи плацебо, и нито един от групата с лечението.

Компанията съобщи, че ще продължи да учи лекарството в друго изследване, с цел да изследва дали по-ниските дози ще доведат до същото влияние.

Моноклоналните антитела са направени в лаборатория версии на естествените защитни сили на организма за битка с инфекциите.

Много учени приветстваха техния капацитет за битка с Covid и както Lilly, по този начин и биотехнологичната компания Regeneron получиха позволения за незабавна приложимост за лечението си.

Но приемането им е лимитирано в Съединени американски щати от няколко фактора - от липса на интерес на пациентите до непълен личен състав и логистичен потенциал от лечебните заведения за тяхното администриране.

В своето известие за пресата Лили призна някои от тези компликации.

" Лили получи противоположна връзка от медицински сестри и лекари, прилагащи тези вливания, по отношение на сложността и условията за време за подготовка и администриране ", се споделя в изказването.

В резултат на това компанията работи с Администрацията по храните и медикаментите, с цел да понижи времето за инфузия от сегашните 60 минути до едвам 16 минути.

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg