Командващият военноморските сили на САЩ в Европа адмирал Джеймс Фого

...
Командващият военноморските сили на САЩ в Европа адмирал Джеймс Фого
Коментари Харесай

Адмирал на САЩ зове да се взима пример от Русия във военната сфера

Командващият военноморските сили на Съединени американски щати в Европа адмирал Джеймс Фого разгласи в изявление за Defense Writers Group, че съдружниците на Вашингтон, които се стремят да укрепят отбранителните си качества при съществуване на лимитирани запаси, би трябвало да взимат образец от Русия.

" Що се отнася до отбранителния капацитет, както споделям на нашите съдружници и сътрудници, в случай че сте с лимитирани запаси и в това време желаете да отбраните крайбрежията си, тогава помислете за това, което вършат руснаците благодарение на системите A2/AD (системи за ограничавания и възпрепятстване на достъп и маневри), и да придобият сходни системи. Интелигентни мини. Противокорабни крилати ракети. Брегови радари, които ще работят в синхрон ", разяснява Фого.

A2/AD са системи за ограничение и възпрепятстване на достъп и маневри - идея за въздържане на съперника (обикновено комплекс от оръжия) посредством основаване на нараснала заплаха за разполагането или придвижването на неговите сили в предпазена зона.

Както отбелязва изданието Business Insider, Русия е разположила системи A2/AD по източните си граници, разположила е системи за Противовъздушна отбрана като С-300 и С-400, противокорабни ракетни системи, както и крилати и балистични ракети в Калининград край Балтийско море, на Кримския полуостров и в други точки в Черно море. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР