Командваните от руските власти хакери активно се опитват на ударят

...
Командваните от руските власти хакери активно се опитват на ударят
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обвиниха Русия в мащабна кибератака

Командваните от съветските управляващи хакери интензивно се пробват на ударят основни точки от интернет инфраструктурата, оповестиха по едно и също време службите да сигурност на Съединени американски щати и Англия.
Британският Център за национална компютърна сигурност, ФБР и министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати направиха взаимно изказване, че е в ход световна хакерска акция.
Те разказват методите, с които хакерите се пробват да получат надзор над мрежовото съоръжение, измежду които е преодоляването на рутерите.
В бъдеще това може да се употребява за хакерски атаки, се споделя в изказването на службите.
Координаторът по киберсигурност Роб Джойс съобщи на конференция в Белия дом, че Съединени американски щати и съдружниците им считат с висока степен на меродавност, че Русия стои в основата на огромна хакерска акция.
Според събраните разследващи данни от Съединени американски щати и Англия, цел на хакерите са милиони устройства, които служат за транспорт на данни в интернет.
Хакнатите устройства се употребявали за наблюдаване на преминаващата през тях информация, споделя Джойс. Киберпиратите се опитвали също така да пробият отбраната на мрежата и системите за засичане на хакерски удари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР