Командването на въоръжените сили на САЩ ще преценява необходимостта от

...
Командването на въоръжените сили на САЩ ще преценява необходимостта от
Коментари Харесай

Американската армия ще тества роботизирани бойни машини

Командването на въоръжените сили на Съединени американски щати ще преценя нуждата от наземни бойни роботи и дефинира вероятните сюжети за тяхното потребление.
Първите прототипи на наземните роботи с опционално отдалечено ръководство са планувани да бъдат основани до края на 2019 година. Военните експерти ще стартират своите проби през 2020 година.

Армията на Съединени американски щати има потребност от дребни бойни машини, с доста по-малки размери от, да вземем за пример бойния танк M1 Abrams. Освен това, тези бойни машини би трябвало да бъдат леки. Един от методите да се направи бронираната техника по-малка и по-лека, без да се губи нейната огнева мощност, е нейната роботизация. В този случай не се постанова да се заделя пространство за екипажа, системи за филтриране на въздуха и други сходни.

Към сегашен ден, с създаването на нови роботизирани наземни бойни машини се занимават няколко огромни американски компании, в това число и частни, без държавни помощи и субсидии. Според предварителния проект, след тестванията, военните ще показват своите предложение за усъвършенстването на бойните машини. Предвижда се усъвършенстваните прототипи да са подготвени за военни проби през 2022 година. Заключителните проби ще бъдат осъществени през 2024 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР