Командироване на над 350 служители на Министерството на вътрешните работи

...
Командироване на над 350 служители на Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Над 350 служители от МВР ще бъдат командировани за летния туристически сезон

Командироване на над 350 чиновници на Министерството на вътрешните работи (МВР) от вътрешността на страната в черноморските курорти, отваряне на трафика от юг към Бургас, както и обезпечаване на преводачи за някои от черноморските общини.

Това са част от дейностите, които локалните органи на реда подхващат с оглед обезпечаването на сигурността и спокойствието на жителите и гостите през сезона. Те бяха показани от Калоян Калоянов, шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас, по време на Форума " БГ Туризъм - Лято 2023 ", проведен от Българската телеграфна организация в града.

Калоян Калоянов разгласи, че от през днешния ден двете платна на контролно-пропускателния пункт при региона Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде лимитирана. Така чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ще продължат да участват там, ще реализират надзор кой и с каква цел минава.

" Надявам се да имате разбирането, че в последна сметка сигурността на жителите и на гостите на Бургас зависи от това кой минава и с какви цели през въпросното контролно-пропусквателен пункт. Ако има затруднено напредване, ще има и спомагателни ограничения ", сподели Калоян Калоянов и добави: " Факторът сигурност е един от най-важните за сполучлив туристически сезон. Чувството на мира в гостите на курортите по Черноморското крайбрежие на област Бургас е наш приоритет ".

В тази връзка за поредна година ще бъдат командировани чиновници на Министерство на вътрешните работи от вътрешността на страната. " За целия сезон те ще са общо 355 индивида, като стартираме от 19 юни с Община Несебър. Малко по-късно и в останалите общини също ще има командировани чиновници ", съобщи той.

Калоян Калоянов благодари на представителите от локалната власт в общините Несебър, Приморско и Созопол, които за поредна година подкрепят командироването на чиновници от вътрешността. Към сегашния миг такава поддръжка нямаме за Поморие и Царево, само че с оглед отговорностите, които имаме, сме планували чиновници, които ще подкрепят локалните сътрудници по места, сподели той. Командированите чиновници ще са по разнообразни посоки на активност. Основно са униформени чиновници, които идват с техника.

За поредна година ще има и взаимни патрули с полицейски чиновници от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се договаряния и за възможни взаимни действия през летния сезон със чиновници на полицията от Германия, както и от Англия.

Осигурени са и преводачи, като за Община Несебър те са пет на брой, а езиците, които владеят са британски, немски и съветски. В останалите общините чиновниците на Министерство на вътрешните работи водят диалози с представители на туроператорски компании и разнообразни сдружения, с цел да употребяват техните услуги, когато се наложи, добави Калоян Калоянов.

" Ще поставим старания за това да има един доста спокоен туристически сезон, който по наши упования ще е по-активен от предходните няколко години ", съобщи шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР