Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков два пъти

...
Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков два пъти
Коментари Харесай

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отказва информация на КПКОНПИ за Десислава Радева


Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков два пъти е отказал на Антикорупционната комисия да даде желаните от нея документи, свързани с провеждащата се инспекция против президентската брачна половинка Десислава Радева.

От КПКОНПИ изпратиха до медиите две писма на ген. Стойков, с които той отхвърля даването на изисканата спомагателна информация. В първия случай претекстът е липса на законово съображение, а във втория - приключването на давностен период.

В едно от писмата се споделя, че „ Румен Радев е освободен от длъжността „ Командир на Военновъздушни сили “ и от военна работа на 16 август 2016 г, а трудовият контракт с Десислава Генчева е преустановен през септември същата година.

На 30 януари военният министър Красимир Каракачанов разпореди на началника на защитата ген. Андрей Боцев да извърши инспекция и да излезе с отчет по случая. Той бе подготвен на 7 февруари, а в него не бяха установени нарушавания.

Проверката трябваше да покаже какво тъкмо е желала КПКОНПИ по отношение на назначението на Радева като пиар на Висш съдебен съвет, както и дали командирът е укрил документи. Преди дни от прокуратурата разпространиха аудио записи от хипотетичен диалог сред Стойков и президента Румен Радев. От диалога се допуска, че Стойков може да е попречил следствие на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

От своя страна основният прокурор Иван Гешев съобщи, че записът с президента е от следствие на компания, снабдител на армията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР